Wat is naregelen?

De verwarmingsinstallatie in uw woning is aangebracht om de verschillende vertrekken op een vaste temperatuur te krijgen. Hierbij gaat men er vanuit dat deze temperatuur de gehele dag nodig is en dat er gedurende de nacht een wat lagere temperatuur nodig is.

Door uw verwarmingsinstallatie te voorzien van een naregeling kunt u de temperaturen beter afstemmen op uw gebruik van de woning. Met een uitgebreide regeling geeft u zelfs aan op welke tijden u bepaalde temperaturen wilt hebben in de verschillende vertrekken in uw woning. Naregelen wil dus zeggen dat u gerichter gebruik gaat maken van uw verwarmingsinstallatie.

Of u dat nu doet met een thermostaat om de woonkamer op de gewenste temperatuur te houden of via een uitgebreid systeem waarbij u per ruimte aangeeft hoe laat het een bepaalde temperatuur moet zijn in die ruimte, naregelen is het aanpassen van het functioneren van uw verwarmingssyteem aan uw wensen. Bij naregelen gaat u de berekening, die voor de verwarmingsinstallatie gemaakt is toen uw woning werd gebouwd, aanpassen aan uw gebruik van de woning. Verwarming op maat dus.