Stappenplan om de juiste regeling te bepalen

Op welke manier kan een verwarmingsinstallatie worden (na)geregeld?

Om te bepalen welke regeling voor uw situatie het beste is dienen er eerst een aantal vragen beantwoord te worden. Wij hebben deze vragen als een "stappenplan" voor u op een rijtje gezet. Als u graag advies wilt hebben van ons over de voor u juiste regeling dan is het belangrijk dat u de antwoorden op de stappen 1, 2 en 3 alvast op een rijtje heeft staan.

 

Stap 1: hoe verwarmt u uw woning?

Heeft u alleen radiatoren, heeft u een combinatie van radiatoren en vloerverwarming, of heeft u alleen vloerverwarming? Verwarmt u met een cv-ketel of met een warmtepomp? Maakt u (indien warmtepomp) gebruik van koeling in de zomer?

De manier waarop u uw woning verwarmt bepaald voor een deel al welke regelingen er wel en welke niet mogelijk zijn.

 

Stap 2: hoeveel ruimte's wilt u apart kunnen regelen?

Wilt u de gehele woning op dezelfde temperatuur hebben of wilt u een aantal ruimte's andere temperaturen laten hebben? Deel uw woning in, waarbij elke ruimte of combinatie van ruimte's (bijv. hal en toilet) een apart deel zijn.

Bepaal nu welke delen u apart wilt kunnen regelen, dus welke delen dienen op andere tijdstippen verwarmt te zijn? Deze delen vormen de zone's van de regeling. Als u bijvoorbeeld alleen de bovenverdieping en de onderverdieping los van elkaar wilt regelen dan heeft u 2 zone's. Wilt u echter de woonkamer, de keuken, de combinatie hal en toilet, de badkamer, de kinderkamer, uw slaapkamer en uw studeerkamer apart regelen dan heeft u dus 7 zone's.

 

Stap 3: welke verwarmingslichamen zijn er in elke zone?

Bepaal nu per zone welke verwarmingslichamen er zijn. Dit zijn radiatoren, vloerverwarming, convectoren, wandverwarming, etc.

Maak voor uzelf een overzicht per zone van de verwarmingslichamen en kijk daarbij of de radiatoren/convectorputten al zijn voorzien van thermostaatkranen en zoja welk merk en type. Let ook goed op of er radiatoren zijn die in een omtimmering staan of die achter een gordijn zijn geplaatst. Geef convectorputten apart en duidelijk aan. Geef per zone ook aan hoeveel vloerverwarmingsgroepen er in de betreffende zone liggen en noteer het merk, type en aantal groepen van uw vloerverwarmingsunit.

 

Stap 4: de juiste regeling bepalen.

Het overzicht uit stap 3 laat zien wat er allemaal geregeld moet gaan worden, dus welke zone's en welk type verwarmingslichamen. Ook heeft u nu overal de juiste aantallen staan. Nu kunt u in het productoverzicht gaan kijken welke artikelen u nodig zou hebben.

Twijfelt u? Wij staan klaar om u verder te helpen zodat u zeker bent van de juiste samenstelling van uw regeling. Neem dus nu contact met ons op, want wij helpen u graag en tegen een scherp tarief!

Via ons zusterbedrijf Allesvoorinstallatie kunt u de producten met flinke korting op de adviesprijzen aanschaffen. En als u ons heeft ingeschakeld om u te adviseren, dan krijgt u ook nog eens 25% van de advieskosten als korting op uw aankoop bij Allesvoorinstallatie!

 

Stap 5: gaan regelen!

Zodra u de juiste producten heeft aangeschaft dient alles op de juiste plaats en op de juiste manier geinstalleerd te worden. Als dat is gebeurd dan dient de regeling nog ingeleerd te worden zodat alle componenten op de juiste wijze met elkaar en met uw cv-ketel of warmtepomp communiceren.

Is dat alles correct gedaan dan kunt u gaan instellen welke temperatuur u in elke zone wilt hebben en bij een uitgebreide regeling kunt u zelfs nog bepalen hoe warm het op welk tijdstip dient te zijn in elke zone. Daarnaast kunt u met een EvoHome regeling van Honeywell eenvoudig vanaf uw bankstel via het touchscreen de verwarming in een bepaalde ruimte omlaag zetten als de ruimte niet gebruikt word. Handig als u bijvoorbeeld eens een keer een avond niet in uw studeerkamer werkt.

 

Inleren van de regeling lastig?

Als u op ziet tegen het inleren of als het maar niet wil lukken dan kunt u ons inschakelen om uw regeling voor u in te leren! Dit kan ook als u zich niet door ons heeft laten adviseren en als u de regeling ergens anders heeft gekocht.

Wij kijken samen met u of alle benodigde artikelen aanwezig zijn en als dat het geval is dan leren wij uw regeling voor u in. Uiteraard moet de basis (uw verwarmingsinstallatie) geschikt zijn zodat de regeling ook correct kan werken.

Benieuwd naar de kosten van onze hulp? Kijk hier naar de scherpe tarieven die wij hanteren om uw regeling voor u in te leren.