Honeywell zoneklep (tweewegafsluiter)

Wat zijn de zonekleppen van Honeywell nu eigenlijk?

Met een zoneklep (ook wel tweewegafsluiter genoemd) kunt u eenvoudig uw stadswarmteregeling optimaliseren of in een nieuwe of bestaande installatie een zoneregeling realiseren. De klep dient gecombineerd te worden met een thermostaat. Als er warmtevraag is in het betreffende vertrek/deel van de woning zal de zoneklep opengestuurd worden en krijgt de cv-ketel het signaal te gaan branden. Zodra de ruimte op temperatuur is zal de klep weer sluiten en krijgt de cv-ketel het signaal dat hij kan stoppen. Bij stadsverwarming is er geen cv-ketel om aan te sturen maar door het dichtlopen van de klep stopt de warmte-toevoer en door het openlopen van de klep start de warmte-toevoer.

U heeft bij een individuele warmtebron een ander type klep nodig dan bij stadsverwarming:

Voor verwarming met een individuele warmtebron: de Honeywell zoneklep Y-VC8615 waarmee u in staat bent het comfort in verschillende delen van het huis individueel te regelen.
Het huis wordt verdeeld in verschillende comfortzones. Een regelset wordt vervolgens op een strategische plaats in de retourleiding gemonteerd. De set zorgt ervoor dat elke comfortzone zelfstandig op temperatuur geregeld kan worden. Voor de regeling kan elke 24 volt Honeywell thermostaat worden aangesloten.
Naast een meer persoonlijke comfortregeling biedt de zoneregelset nog meer voordelen. Nu krijgt alleen dát gedeelte van de woning de warmte die nodig is. Er worden dus geen ongebruikte delen van het huis onnodig verwarmd.
De zoneregelset kan probleemloos in elke installatie worden gemonteerd. Ook in bestaande verwarmingssystemen.

Voor verwarming met stadsverwarming: de Honeywell zoneklep Y-VC8015. Deze set dient (uiterst eenvoudig) aangebracht te worden in de aanvoerleiding van de stadswarmte. De regelset is traploos en supersnel waardoor de aanvoer van warmte net zo comfortabel geregeld wordt als bij een cv-toestel.
Na installatie van de regelset is het mogelijk om een 24 volt thermostaat aan te sluiten.